Lívance z podmáslí, vařené quinoi a strouhaných jablek

Jídelní plán

Lívance z podmáslí, vařené quinoi a strouhaných jablek

Pokud vám zbyla vařená quinoa, tyhle lívance budou hotové raz dva. A jsou moc dobré:)

Postup přípravy

  1. Quinou uvaříme v 1 hrnku vody a necháme zchladnout.

    Jablko nastrouháme a smícháme s quinoou. Můžeme přidat vanilkový extrakt, variací ale bude také skořice, kardamom nebo perníkové koření.

    Veškeré další tekuté suroviny a vejce rozšleháme. Podmáslí můžeme nahradit kefírem, obyčejným mlékem nebo dokonce vodou. Olivový olej může nahradit rozpuštěné máslo, ghí nebo kokosový olej.

    Sypké suroviny smícháme.

    Nakonec vše vymícháme na těsto v míse. Podmáslí můžete přidávat postupně, podle toho, jak mouka saje. Smažíme na nepřilnavé pánvi.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte