
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Ryba | |
---|---|
sumeček africký filet
|
400 g |
cibule červená
|
2 kusy |
sůl
|
2 špetky |
kořenicí směs na ryby
|
2 lžičky |
kmín drcený
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Filety okořeníme, osolíme a necháme cca 0,5 hodiny odležet.
Cibuli očistíme a nakrájíme na čtvrtky nebo osminky.
-
Litinové pánve (bez použití oleje) rozpálíme na sporáku a předehřejeme troubu na nejvyšší stupeň.
Na rozpálené pánve vložíme odleželé filety a připravenou cibuli. Maso necháme zatáhnout 1 – 2 minuty. Když je maso správně zatažené, jde zlehka obrátit. Otočíme i cibuli. Z druhé strany pečeme zase cca 2 minuty.
-
Pánve s masem vložíme do rozpálené trouby a pečeme cca 5 – 7 minut (podle velikosti filetů).
Servírujeme s rozpečenou bylinkovou bagetou a čerstvou zeleninou.
Makronutrienty
16%
61%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 408 kJ | 1 158 kJ |
Kalorická hodnota | 97,5 kcal | 277 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,94 g
1,21 g |
8,35 g
3,42 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,294 SVJ | 0,835 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,34 g
0,925 g |
12,3 g
2,63 g |
Bílkoviny | 11,2 g | 31,9 g |
Sůl | 0,606 g | 1,72 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů