Špaldová bábovka s hruškami a hřebíčkem

Kateřina Gallinová

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Špaldová bábovka s hruškami a hřebíčkem

Tato voňavá podzimní bábovka není hebká a nadýchaná, je spíš hrubší a vlhčí, podobně jako moje jablkové perníkové muffiny.

Postup přípravy

  1. Smíchejte mouky s najemno roztlučeným hřebíčkem a práškem do pečiva. V jiné míse smíchejte rozpuštěné máslo nebo margarín, med, vejce a nastrouhané hrušky. Promíchejte suché a mokré přísady a těsto rozprostřete do vymazané a vysypané bábovkové formy. Vložte ji do trouby rozehřáté na 170 °C a pečte přibližně 60 minut (zkuste zapíchnout špejli, upečené těsto by se na špejli vůbec nemělo lepit). Formu s upečenou bábovkou vyndejte z trouby, po několika minutách ji opatrně vyklopte a nechejte úplně vychladnout.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte