Nízkosacharidový (lowcarb) snídaňooběd do práce :)
- 30m
- 6 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
125 g |
125 g |
|
3 kusy |
3 kusy |
|
mouka mandlová z mandlových jader 1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 špetka |
1 špetka |
| Náplň | |
|
1 kus |
1 kus |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
50 ml |
50 ml |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Ingredience na těsto umixuji, vyleju na plech vylozeny pečicim papírem (potřít olejem ) a dám péct na 200 °C 8 min.
-
Mezitím si na pánvi připravím náplň, micham tak dlouho dokud nezredukuji tekutinu, nakonec přidám sýr. Upečené těsto naplním směsí, zamotam, potru zloutkem, posypu seznamovými semínky a dám péct na 180 °C 20 min.
Makronutrienty
14%
42%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 594 kJ | 661 kJ |
| Kalorická hodnota | 142 kcal | 158 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,18 g
1,1 g |
3,53 g
1,23 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,318 SVJ | 0,353 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,1 g
5,46 g |
11,3 g
6,08 g |
| Bílkoviny | 9,63 g | 10,7 g |
| Sůl | 0,667 g | 0,743 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














