
Mám strašně ráda kombinaci másla a skořice, takže jsem zkoušela různé varianty Trdelníků, ale nebylo to nikdy ono. Až jsem Trdelník zmenšila na šneka a je to skvělý, boží, sladký, voňavý a samozřejmě, jak je u mne zvykem, plné bílkovin!
Více inspirace na Instagramu www.instargam.com/b_to_my_b/
- 1h
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mozzarella
light
|
125 g |
tvaroh měkký nízkotučný
|
60 g |
vajíčka
|
1 kus |
mouka lněná
|
40 g |
mandlová mouka
|
40 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
6 g |
máslo čerstvé
|
40 g |
xylitol
|
20 g |
skořice mletá
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Mozzarellu s tvarohem a vejcem projedu tyčákem a pak přimíchám mouky. Vypracuji těsto a rozválím přes potravinovou folii. Pak rozpustím máslo se sladidlem a skořicí a těsto tím pomažu. Zatočím a nechám ztuhnout v lednici.
-
Pak až nakrájím na šneky a upeču v troubě na 180°C/15 minut.
Makronutrienty
24%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 405 kJ | 554 kJ |
Kalorická hodnota | 336 kcal | 132 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,7 g
1,69 g |
5,38 g
0,668 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,37 SVJ | 0,538 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,9 g
10,6 g |
10,2 g
4,2 g |
Bílkoviny | 16,3 g | 6,4 g |
Sůl | 0,848 g | 0,334 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů