Skořicová rýže

Fajne Jidlo

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Skořicová rýže

Sladkosti miluji nejen děti, ale taky dospělí. V zimním období by měl zahřát. Tady je jeden z receptů, který vše splňuje.

Postup přípravy

  1. Smícháme 250 ml vody, sůl a máslo. Přivedeme k varu. Přidáme rýži a za občasného míchání vaříme cca 15 minut tak, aby rýže absorbovala všechnu vodu. Mléko (400 ml vody + 4PL sójového nápoje) a cukr skořicový přidáme k rýži a přivedeme k varu. Vaříme dalších cca 20 minut bez pokličky, až rýže získá hedvábný vzhled.

  2. Necháme zchladnout na pokojovou teplotu, rozdělíme do 4 misek a dochladíme v ledničce.

  3. Zajímavosti a tipy

    Léčivé účinky skořice:

    pomáhá krevnímu oběhu, snižuje krevní tlak, zmírňuje krvácení z nosu a silné menstruace

    zlepšuje trávení - štěpí tuky, zlepšuje metabolismus tuků a cukru u lidí s cukrovkou, zahřívá a stimuluje zažívací trakt, uklidňuje koliky, průjmy, nevolnosti, nadýmání

    podporuje chuť k jídlu

    zevně se používá proti revmatismu

    má dezinfekční a antibiotické účinky, ničí bakterie

    používá se jako prostředek proti nachlazení, kašli, chřipce

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte