- 1h
- 40 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
cukr krupice
|
180 g |
vejce slepičí střední, m
|
6 kusů |
polohrubá mouka pšeničná
|
150 g |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 sáčku |
olej
|
6 lžic |
káva silná, hotový nápoj
|
0,5 hrnku |
rum (originál tuzemský)
|
3 lžíce |
marmeláda meruňková, džem
|
3 lžíce |
Na náplň: | |
---|---|
šlehačka, rostlinná alternativa
|
500 g |
ztužovač šlehačky
|
200 g |
voda
|
250 ml |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
200 ml |
cukrářské zdobení, čokoláda
|
70 g |
Postup přípravy
-
Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, pak mouku a prášek do pečiva.
Natřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Z vychladlého piškotu vykrojíme formičkou semifreda a pokapeme uvařenou kávou s rumem. Vykrojené kousky potřeme marmeládou. Do formiček na semifreda vložíme fólii nebo proužek pečícího papíru, a pak vložíme vykrojené těsto. Zbytek formičky vyplníme šlehačkovou náplní.
-
Šlehačku ušleháme do tuha a přidáme podle návodu ZEESAN. Naplníme formičky a urovnáme do roviny. Dáme ztuhnout do lednice alespoň na 1 hodinu. Pak vyjmeme semifreda z formiček a ozdobíme podle chuti.
Makronutrienty
54%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 003 kJ | 554 kJ |
Kalorická hodnota | 240 kcal | 132 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21,6 g
14,1 g |
11,9 g
7,81 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,16 SVJ | 1,19 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,4 g
6,89 g |
8,51 g
3,8 g |
Bílkoviny | 3,23 g | 1,79 g |
Sůl | 0,265 g | 0,146 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů