- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
400 g |
400 g |
1 lžička |
1 lžička |
4 kusy |
4 kusy |
Postup přípravy
-
Rýži uvařte podle návodu, používám rýžovar.
Pórek nakrájejte na kolečka a žampiony na plátky. Na pánvi rozpalte olej a pórek se žampiony orestujte. Podlijte trochou vody a chvíli poduste, až budou žampiony měkké. Přidejte rýži a orestujte. Poté přidejte vajíčka a dokud jsou vajíčka syrová, tak míchejte.
Používám Koření od Davídka, dala jsem směs na rizoto.
Jídlo nevypadá vábně, ale opravdu dobré :)
Makronutrienty
49%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 457 kJ | 1 117 kJ |
Kalorická hodnota | 109 kcal | 267 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,9 g
0,257 g |
26,5 g
0,628 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,09 SVJ | 2,65 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,07 g
13 g |
12,4 g
31,8 g |
Bílkoviny | 6,3 g | 15,4 g |
Sůl | 11,8 g | 28,8 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů