
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
rýže natural
|
100 g |
rýžový olej
|
2 lžíce |
pórek
|
0,5 kusu |
žampiony čerstvé
|
400 g |
sůl
|
1 lžička |
vejce slepičí velké, l
|
4 kusy |
Postup přípravy
-
Rýži uvařte podle návodu, používám rýžovar.
Pórek nakrájejte na kolečka a žampiony na plátky. Na pánvi rozpalte olej a pórek se žampiony orestujte. Podlijte trochou vody a chvíli poduste, až budou žampiony měkké. Přidejte rýži a orestujte. Poté přidejte vajíčka a dokud jsou vajíčka syrová, tak míchejte.
Používám Koření od Davídka, dala jsem směs na rizoto.
Jídlo nevypadá vábně, ale opravdu dobré :)
Makronutrienty
40%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 615 kJ | 1 525 kJ |
Kalorická hodnota | 147 kcal | 364 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,7 g
0,253 g |
26,5 g
0,628 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,07 SVJ | 2,65 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,51 g
13,1 g |
23,6 g
32,5 g |
Bílkoviny | 6,21 g | 15,4 g |
Sůl | 11,6 g | 28,8 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů