Rychlé bramborové vdolky pečené v troubě - bez lepku

Radka

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Rychlé bramborové vdolky pečené v troubě - bez lepku

Tak další den se potýkáme s chřipkou, ve dne i v noci. Velké vaření nepřipadá v úvahu, ale něco pro zahřátí a povzbuzení chuti je třeba. Tak zkuste naší svačinovou gulášovku a na chuť jednoduché bramborové vdolky z trouby z prababiččiny kuchařky, těsto je univerzální a možno je udělat na slano jako přílohu k hutné polévce nebo na sladko.. Bez lepku, ve variantě i bez mléka a vajíček.

Postup přípravy

  1. Troubu vyhřejeme na 200°C. Brambory smícháme s mlékem, solí a vajíčkem šleháme vidličkou v kašičku, přisypeme mouku a kypřící prášek. Rukou vyhněteme vláčné těsto, které rozválíme na pomoučené ploše na tloušťku 3 cm, vykrajujeme pomoučenou skleničkou kolečka. Pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut, pak potřeme rozpuštěným tukem a dopékáme dalších 10 minut.

  2. Ještě horké potíráme povidly a sypeme směsí cukru a máku nebo potřeme tukem a sypeme směsí krupicového cukru a skořice. Na slano potíráme rozškvařenou slaninou nebo horké sypeme sýrem. Takto jsou skvělé k hustým polévkám třeba bramboračce nebo gulášovce.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte