Dostala jsem chuť na něco pálivého a výrazně kořeněného. Doma pár surovin, které se daly použít a výsledek více než dobrý. Roláda naplněná pikantní vaječnou směsí s mungo fazolemi a tomu kari pohanka.
- 1h:15m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Roláda | |
---|---|
800 g |
800 g |
3 g |
3 g |
0,25 hrnku |
0,25 hrnku |
0,25 g |
0,25 g |
50 g |
50 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
3 lžíce |
3 lžíce |
Pohanka | |
1 hrnek |
1 hrnek |
2 hrnky |
2 hrnky |
1 stroužek |
1 stroužek |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso očistíme a rozkrojíme, aby nám vznikl velký plát, který rozklepeme do tenka. Fazolky si uvaříme v osolené vodě do měkka. Pórek orestujeme na troše oleje, přidáme vejce, sůl a tandoori masala a usmažíme klasická míchaná vajíčka. Do nich vmícháme uvařené fazolky a nadrobno nakrájenou papriku. Nádivku rozetřeme na maso, které jsme před tím posypali mletou paprikou a solí a zabalíme v roládu. Na troše oleje zprudka opečeme, podlijeme vodou a dáme péct (zakryté) asi na hodinu. Posledních 15 minut pečeme odkryté, aby se udělala kůrka. Pohanku uvaříme dle návodu do měkka, okořeníme a podáváme.
Makronutrienty
32%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 817 kJ | 2 266 kJ |
Kalorická hodnota | 195 kcal | 542 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,8 g
0,106 g |
32,6 g
0,293 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,18 SVJ | 3,26 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,2 g
3,75 g |
39,5 g
10,4 g |
Bílkoviny | 10,2 g | 28,4 g |
Sůl | 0,506 g | 1,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů