Roláda po indicku s kari pohankou

Deník jídla

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Roláda po indicku s kari pohankou

Dostala jsem chuť na něco pálivého a výrazně kořeněného. Doma pár surovin, které se daly použít a výsledek více než dobrý. Roláda naplněná pikantní vaječnou směsí s mungo fazolemi a tomu kari pohanka.

Postup přípravy

  1. Maso očistíme a rozkrojíme, aby nám vznikl velký plát, který rozklepeme do tenka. Fazolky si uvaříme v osolené vodě do měkka. Pórek orestujeme na troše oleje, přidáme vejce, sůl a tandoori masala a usmažíme klasická míchaná vajíčka. Do nich vmícháme uvařené fazolky a nadrobno nakrájenou papriku. Nádivku rozetřeme na maso, které jsme před tím posypali mletou paprikou a solí a zabalíme v roládu. Na troše oleje zprudka opečeme, podlijeme vodou a dáme péct (zakryté) asi na hodinu. Posledních 15 minut pečeme odkryté, aby se udělala kůrka. Pohanku uvaříme dle návodu do měkka, okořeníme a podáváme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte