
Výborná lowcarb příloha, děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
cibule červená
|
1 kus |
ocet kvasný lihový
|
1 lžíce |
hořčice dijonská
|
1 lžička |
olivový olej
|
1 lžička |
sůl
|
2 špetky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
kopr čerstvý, koprová nať
|
1 lžička |
batáty, sladké brambory
|
300 g |
vývar zeleninový domácí
|
100 ml |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájím na kolečka a smíchám s ostatními ingrediencemi v misce,
nechám odstát.
Batát nakrájím na asi 0,5 cm silné plátky a uvařím v mírně osolené vodě. Dám do misky,.zaliji horkým vývarem, přidám cibuli s koprem a vše pořádně promíchám.
-
Maso je obalené ve směsi parmazánu, mandlové mouky a lahůdkového droždí a smažené na sádle.
Makronutrienty
85%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 290 kJ | 737 kJ |
Kalorická hodnota | 69,4 kcal | 176 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,8 g
3,23 g |
35 g
8,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,38 SVJ | 3,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,2 g
0,172 g |
3,05 g
0,437 g |
Bílkoviny | 1,31 g | 3,33 g |
Sůl | 0,609 g | 1,55 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů