Luxusní pomazánka, dělala jsem již hodněkrát, tento recept chutnal nejvíce...jako dárek hodně potěšila :)
Velice děkujeme Sylvě Linhové za parádní lahůdku i popis!
- 10h
- 50 porcí
- náročné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
4 000 g |
4 000 g |
vepřové hřbetní sádlo na škvaření 1 500 g |
1 500 g |
50 g |
50 g |
200 g |
200 g |
1 g |
1 g |
250 ml |
250 ml |
2 hrsti |
2 hrsti |
Postup přípravy
-
Sádlo nakrájet na kostky a dát vyškvařit, scedit, škvarky přimíchat do nakrájeného a prosoleného zbytku masa a dát do pomalého hrnce, zalít vodou (a vínem) a zapnout na 20 hodin na Low.
-
Poté jsem cca 1/3 pomlela, zbytek prohnětla mačkadlem na brambory.
Horké plnit do horkých sklenic, cca 3/4 cm pod vrch. Do některých skleniček jsem přidala celé mandle, do některých brusinky (to bude dárek).
-
Sterilovala jsem 30 minut, sklenice byly docela mastné, proto jsem je poté nastrkala do myčky (na 70°C bez tablety...).
Makronutrienty
1%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 758 kJ | 2 131 kJ |
Kalorická hodnota | 420 kcal | 509 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,608 g
0,042 g |
0,738 g
0,051 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,061 SVJ | 0,074 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
41,7 g
14,6 g |
50,6 g
17,7 g |
Bílkoviny | 10,3 g | 12,5 g |
Sůl | 0,998 g | 1,21 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů