
Jsou trochu tučnější, tak při hubnutí zvolte nízkoenergetickou zeleninu jako třeba kedlubny, ředkvičky nebo hlávkový salát. A dýňovou kaši nebo batátové hranolky si nechejte raději na jindy, k libovějšímu masu.
- 30m
- 8 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
vepřové maso mleté
|
600 g |
parmezán
|
50 g |
vejce slepičí malé, s
|
1 kus |
máslo přepuštěné, ghí
|
0,5 lžíce |
pepř bílý mletý
|
0,5 lžičky |
sůl
|
0,5 lžičky |
hořčice plnotučná
|
0,25 lžičky |
Postup přípravy
-
Smíchejte mleté maso s nahrubo nastrouhaným sýrem, solí a pepřem. Vytvarujte tenší karbanátky.
-
Rozpalte pánev, nechejte na ní rozehřát ghí a postupně usmažte karbanátky. Hotové karbanátky ukládejte do zapekací misky nebo malého pekáčku do trouby rozehřáte na 120 °C (aby nevychladly).
-
Jakmile budete mít všechny karbanátky usmažené, nalijte do pánve 1/4 hrnku vody, přidejte hořčici a podle chuti sůl a pepř. Snažte se z pánve odlepit přípečky a vše svařte na “omáčku”.
-
Karbanátky podávejte přelité omáčkou a s přílohou dle vaší chuti,
Makronutrienty
3%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 364 kJ | 1 210 kJ |
Kalorická hodnota | 326 kcal | 289 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,48 g
0,031 g |
1,31 g
0,028 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,148 SVJ | 0,131 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28 g
12,3 g |
24,8 g
10,9 g |
Bílkoviny | 17,7 g | 15,7 g |
Sůl | 0,69 g | 0,613 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů