Velmi chutné low carb jídlo připravené ve stylu stir-fry. Jako příloha se skvěle hodí zeleninové hranolky nebo zeleninové pyré. :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
350 g |
350 g |
1 kus |
1 kus |
300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
100 ml |
100 ml |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Pak nakrájíme řapíkatý celer na kousky, žampiony na plátky, cibuli nahrubo a pažitku nadrobno. Sýr nastrouháme najemno.
-
Na oleji zprudka orestujeme maso, které pak vyjmeme z pánve. Pokud je potřeba, přidáme do pánve ještě trochu oleje a orestujeme cibuli. Přidáme řapíkatý celer a žampióny, vše krátce osmahneme a zalijeme vývarem a smetanou. Chvíli povaříme, dokud se omáčka nezredukuje. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou. Maso vrátíme zpět do pánve a krátce prohřejeme. Na talíři ozdobíme sýrem a posypeme pažitkou.
Makronutrienty
21%
48%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 448 kJ | 2 500 kJ |
Kalorická hodnota | 107 kcal | 597 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,08 g
0,857 g |
22,8 g
4,78 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,408 SVJ | 2,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,99 g
3,57 g |
33,5 g
20 g |
Bílkoviny | 9,3 g | 52 g |
Sůl | 3,3 g | 18,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů