
Jednoduchá, rychlá příloha.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
celer řapíkatý
|
6 stonků |
žampiony čerstvé
|
200 g |
olivový olej panenský
|
2 lžíce |
sůl
|
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Řapíkatý celer a žampiony pokrájíme. Na olivovém oleji (nebo másle) orestujeme nejdříve žampiony, pak přidáme i řapíkatý celer a ještě zarestujeme - zelenina by měla být na skus. Osolíme dle chuti.
Makronutrienty
tuky
68%
sacharidy
18%
18%
bílkoviny
14%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 729 kJ | 1 046 kJ |
Kalorická hodnota | 174 kcal | 250 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,37 g
0,16 g |
6,28 g
0,23 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,437 SVJ | 0,628 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,8 g
1,35 g |
24,1 g
1,94 g |
Bílkoviny | 3,48 g | 5 g |
Sůl | 19,9 g | 28,6 g |
Alergeny
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů