
Pražma připravená tímto způsobem je mimořádně chutná. :)
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Pražma | |
---|---|
pražma královská
|
1 kus |
sůl himálajská jemná
|
1,5 lžiček |
pepř černý mletý
|
0,5 lžičky |
máslo přepuštěné, ghí
|
2 lžíce |
Marináda | |
olivový olej
|
2 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
česnek
prolisovaný
|
1 stroužek |
saturejka
čerstvá
|
3 lžičky |
Postup přípravy
-
Rybu jsem opláchla a důkladně osušila. Na obou stranách jsem udělala v kůži zářezy. Ploutvičky neodřezávejte, je to delikatesa. Potom jsem si připravila marinádu. Pražmu jsem vydatně osolila, trochu opepřila a z obou stran jsem do ní vetřela marinádu tak, aby se dostala i do zářezů. Trochu marinády jsem dala i do břicha. Nechala jsem marinovat jednu hodinu. Potom jsem rybu usmažila z obou stran na pánvi na přepuštěném másle.
-
Růžičkovou kapustu jsem orestovala na másle a trochu osolila.
Makronutrienty
5%
57%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 682 kJ | 3 604 kJ |
Kalorická hodnota | 163 kcal | 861 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,28 g
0,014 g |
6,74 g
0,076 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,128 SVJ | 0,674 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,4 g
4,03 g |
54,8 g
21,3 g |
Bílkoviny | 15,7 g | 83,3 g |
Sůl | 1,64 g | 8,68 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů