![Pražma královská s růžičkovou kapustou - LC](https://www.jidelniplan.cz/obrazky/soubory/7583/PH59SFLJ9Q/recipes.view.hero/IMG_20210625_155240.jpg)
Pražma připravená tímto způsobem je mimořádně chutná. :)
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Pražma | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1,5 lžiček |
1,5 lžiček |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
Marináda | |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
prolisovaný 1 stroužek |
1 stroužek |
čerstvá 3 lžičky |
3 lžičky |
Postup přípravy
-
Rybu jsem opláchla a důkladně osušila. Na obou stranách jsem udělala v kůži zářezy. Ploutvičky neodřezávejte, je to delikatesa. Potom jsem si připravila marinádu. Pražmu jsem vydatně osolila, trochu opepřila a z obou stran jsem do ní vetřela marinádu tak, aby se dostala i do zářezů. Trochu marinády jsem dala i do břicha. Nechala jsem marinovat jednu hodinu. Potom jsem rybu usmažila z obou stran na pánvi na přepuštěném másle.
-
Růžičkovou kapustu jsem orestovala na másle a trochu osolila.
Makronutrienty
4%
60%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 668 kJ | 3 518 kJ |
Kalorická hodnota | 160 kcal | 841 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,08 g
0,012 g |
5,67 g
0,061 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,108 SVJ | 0,567 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,87 g
4,02 g |
52 g
21,2 g |
Bílkoviny | 16,1 g | 84,8 g |
Sůl | 1,68 g | 8,85 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů