Jsou nepřeslazené a tááák jedlé....
- 2h
- 30 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka pšeničná
|
1 hrnek |
hladká mouka pšeničná celozrnná
|
1 hrnek |
cukr krystal
|
0,5 hrnku |
olej řepkový
|
0,5 hrnku |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
1 hrnek |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao
|
1 lžíce |
Káva | |
káva silná, hotový nápoj
|
100 ml |
rum (originál tuzemský)
|
2 lžíce |
Krém | |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém
|
1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
1 kus |
tvaroh měkký tučný
|
2 kusy |
cukr vanilkový
|
2 kusy |
banány
|
3 kusy |
Poleva | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
150 g |
čokoláda hořká na vaření
|
150 g |
Postup přípravy
-
Vymícháme si těsto. Do 1/3 vmícháme kakao.
Na velký plech rozetřeme světlé těsto, na něj v pruzích tmavé a dáme péci asi na 20 min/200 °C.
-
Upečené hustě popícháme špejlí a pokapeme připravenou silnou kávou s rumem.
Necháme vychladit.
-
Mezitím si vyšleháme šlehačku s cukry, přišleháme mascarpone a tvarohy.
-
Na těsto natřeme slabou vrstvu krému, na to v řadách banány na kolečka nakrájené, zakryjeme zbytkem krému a urovnáme.
Dáme do lednice vychladit.
-
Mezitím si rozpustíme čokoládu ve šlehačce a vymícháme hladkou polevu.
Natřeme na krém a znovu do lednice, nejlépe přes noc.
-
Ráno nakrájíme na řezy a těšíme se na dobrotu.
Nesladila jsem moc, přidejte si dle své chuti, není-li zbytí :))
Makronutrienty
48%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 351 kJ | 1 033 kJ |
Kalorická hodnota | 323 kcal | 247 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
25,8 g
11,9 g |
19,8 g
9,11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,58 SVJ | 1,98 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,7 g
9,25 g |
17,4 g
7,07 g |
Bílkoviny | 5,43 g | 4,16 g |
Sůl | 0,308 g | 0,236 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů