Řezy luxusní kávové

Oli

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Řezy luxusní kávové 2 další fotky

Krásně vypadají a stejně i chutnají :))

Máslo, Salko i tvaroh necháme přes noc v kuchyni, musí mít stejnou teplotu!

Postup přípravy

  1. Piškot: vajíčka s cukrem a horkou vodou ušleháme do husté pěny, pomalu přimícháme mouku s práškem do pečiva.

    Dáme na velký plech s pečícím papírem, pečeme asi 10 minut/200°C dorůžova.

    Ještě teplé potřeme pikantní marmeládou a necháme vychadnout.

  2. Zatím si uděláme krém: máslo vyšleháme se Salkem, a pak pomalu přidáváme tvarohy, vyšleháme dobrý hladký krém.

    Pokud by se nám srazil, zahřejeme v kastrolu s horkou vodou, vyšleháma znovu metličkou do hladka a dáme na hodinku do lednice ztuhnout.

  3. Uvaříme si hrnek silné kávy, přidáme do ní rum. V tomto moku budeme namáčet piškoty jeden po druhém :).

  4. Na piškot rozetřeme půlku krému, bereme piškoty jeden po druhém a vždy na vteřinku ponoříme do kávy s rumem.

    Klademe je do řad šikmo na sebe, na řezu to bude krásně vidět.

    Když máme zakrytý celý plech (asi 1,5 sáčku, cca 120 kusů), potřeme druhou půlkou krému a dáme chvíli ztuhnout.

  5. Mezitím si vyšleháme šlehačky se ztužovačem, natřeme na krém a ozdobně zarovnáme.

    Dáme nejlépe přes noc do lednice.

  6. Druhý den krájíme na úhledné kousky, ozdobíme malinou nebo čím chceme.

    Návštěvu okouzlíte, chutě uspokojíte, ověřeno včera :))

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte