Quiche s cherry rajčátky, gruyèrem a mozzarellou

1001 Voyages Gourmands

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Quiche s cherry rajčátky, gruyèrem a mozzarellou

Domů

Vegetariánské recepty

Sladké recepty

Cestování

csČeština

enEnglish

Hlavní jídlaReceptyVegetariánské recepty

Quiche s cherry rajčátky, gruyèrem a mozzarellou

30.9.2016

Letos v létě asi nejpřipravovanější slaný koláč, quiche s cherry rajčátky a směsí dvou vynikajících sýrů, posypaný nasekanými bazalkovými lístky, již dělám několik let a vždy sklidí úspěch. Gruyère se tu krásně pojí s mozzarelou a milovníci sýra si tak rozhodně přijdou na své.

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme těsto. Máslo by mělo 3 hodiny odpočívat na pokojové teplotě, nebo ho dáme na minutu do mikrovlnky na minimální stupeň (nesmí být rozteklé, ale pouze změklé!). Při přípravě těsta musíme postupovat svižně. Ve velké míse smícháme mouku se solí, přidáme máslo a 2-3 minuty propracujeme prsty. Přidáme vodu, aby se směs spojila v těsto a vymodelujeme kouli, kterou zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici odpočívat minimálně 1 hodinu, ale klidně i přes noc.

    Nejprve si připravíme těsto. Máslo by mělo 3 hodiny odpočívat na pokojové teplotě, nebo ho dáme na minutu do mikrovlnky na minimální stupeň (nesmí být rozteklé, ale pouze změklé!). Při přípravě těsta musíme postupovat svižně. Ve velké míse smícháme mouku se solí, přidáme máslo a 2-3 minuty propracujeme prsty. Přidáme vodu, aby se směs spojila v těsto a vymodelujeme kouli, kterou zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici odpočívat minimálně 1 hodinu, ale klidně i přes noc.
  2. Troubu předehřejeme na 180°C. Vyndáme těsto z lednice a necháme ho pár minut na pokojové teplotě, aby trošku změklo. Na vále rozložíme pečící papír a rozválíme na něm těsto do velkého kruhu (na tloušťku cca 5 mm) a vložíme i s pečícím papírem do formy na quiche. Proděravíme vidličkou dno a položíme na něj pečící papír a na něj pečící fazole. Pečeme 10-15 min, než začne zlatavět.

  3. Mezitím omyjeme rajčátka a případně je rozpůlíme. Omyjeme a nasekáme lístky bazalky. Dále si připravíme náplň: ve velké míse smícháme smetanu s vejci, přidáme strouhané sýry a mléko, část nasekané bazalky, osolíme a opepříme.

  4. Na předpečené těsto ve formě na quiche rovnoměrně nalijeme náplň a poklademe rajčátky. Dáme péct do vyhřáté trouby o 180°C na 30-40 minut, než quiche začně zlatavět.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte