Punčová roláda - LC

Sladce nesladce

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Punčová roláda - LC

Mám teď rumové období :)).

Posledních pár receptů jsem dochucovala rumem, líbí se mi jak zákusek ovoní a zvýrazní přirozenou sladkost například kokosu.

Když si vezmete, že základem klasického punčového dortu je asi kilo cukru, tak je jasné, že chuť nebude stejná. Je to spíše jako příchuť punčáku bez té příšerné sladkosti.

Postup přípravy

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.

    Budeme péct dva pláty.

    Vejce a erythritol šlehejte po dobu 5-10 minut. Smíchejte všechny suché přísady.

  2. Vyšlehaná vejce rozdělte na dvě poloviny a do každé přidejte jiné barvivo. Pak i sypkou směs rozdělte na půl a přimíchejte do vajec. Pracujte rychle.

    Každé těsto rozetřete na plech s pečícím papírem.

    Pečte cca 10min.

  3. Vyndejte z trouby, ořízněte boky a překlopte na utěrku posypanou kokosovou moukou.

    Stáhněte papír a rolády s pomocí útěrky zarolujte. Nechte vychladnout.

  4. V rendlíku rozvařte maliny a propasírujte prez sítko. Vraťte do rendlíku, přidejte sladidlo a trochu zredukujte. Nemusí být hustá, aby se dobře roztírala, klidně řídká.

  5. Na rozvar: Vše dáme do kastrůlku a zahříváme než se začne vařit. Cca 30s po začátku varu se začne tvořit pěna, ihned odstavíme.

  6. Jeden upečený korpus položíme na utěrku, potřeme polovinou rozvaru, použila jsem mašlovačku. Bude se vám zdát že je toho hodně, ale jen to nechte hezky vsáknout.

    Potřete polovinou marmelády a přiklopte druhým korpusem, opět potřete rozvarem a druhou polovinou marmelády. Pracujte bez přestávek, aby vám nezačala tuhnout než ji srolujete. Takže srolujte a dejte chladit.

  7. Dejte nabobtnat do kastrůlku želatinu s několika lžícemi vody. V misce si smíchejte vše ostatní. Dochucujte dle chuti. Udělejte si to spíše výraznější, po ztuhnutí se chuť zjemní.

    Zahřejte želatinu dokud se nerozpustí a smíchejte se zbytkem. A teď musíte čekat.

  8. Potřebujete aby začala skoro tuhnout. Aby neztekla z rolády. Může to trvat i hodinu při pokojové teplotě. Můžete si pomoct lednicí nebo dát ven. Kdyby vám ztuhla moc, můžete zase trochu ohřát. Pomalu navrstvěte na roládu a máte hotovo.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte