Ryby k obědu jsou vždy skvělá volba. Když talíř doplníme low carb (LC) přílohou, čerstvou zeleninou a zdravými tuky, naše tělo i mysl nám budou vděčné:).
- 20m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
pstruh lososovitý filet
|
600 g |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžíce |
kořenicí směs na ryby
|
1 lžička |
sůl
|
2 špetky |
Příloha | |
brokolice
|
1 kus |
ledový salát
|
0,5 kusu |
rajčata cherry
|
6 kusů |
paprika kapie
|
0,5 kusu |
sůl
|
1 špetka |
majonéza
|
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Na ghí si dáme osolené a okořeněné porce pstruha lososovitého. Orestujeme z obou stran.
Mezitím si na pařáčku podusíme osolené růžičky brokolice - na skus.
-
Servírujeme s čestvou zeleninou a lžící domící majonézy. Tu vyrobíme z 200 ml panenského oleje, 1 vajíčka, soli a citron. šťávy.
Makronutrienty
16%
49%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 422 kJ | 2 077 kJ |
Kalorická hodnota | 101 kcal | 496 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,97 g
0,723 g |
14,6 g
3,56 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,297 SVJ | 1,46 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,32 g
1,3 g |
31,1 g
6,39 g |
Bílkoviny | 9,02 g | 44,4 g |
Sůl | 0,277 g | 1,37 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů