Delikatesní masíčko...příprava delší, ale občas si dopřejeme.
Další dobroty naleznete zde:
https://www.instagram.com/p/CbAI41FtETM/...
- 2h:10m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
vepřová panenka
|
500 g |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžíce |
limetková šťáva
|
1 lžíce |
kořenicí směs aglio peperoncini
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžíce |
pepř barevný celý
a tekutý kouř, pokud máte
|
10 g |
Postup přípravy
-
Panenku odblaníme a obalíme v soli a pepři. Rozpálíme pánev s máslem a zprudka opečeme ze všech stran, pak vyjmeme z pánve, zakapeme limetkovou šťávou a obalíme v koření. Pak pečeme dvě hodiny na 70 stupňů v troubě. Pak zamotáme do alobalu a necháme vychladit do dalšího dne.
-
Pozn. Posledně když jsem pekla byla růžovější, takže příště asi nechám méně. Ale jinak je krásně jemná a šťavnatá, jen není tak růžová.
Makronutrienty
4%
70%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 605 kJ | 1 124 kJ |
Kalorická hodnota | 145 kcal | 269 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,98 g
0,143 g |
1,82 g
0,266 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,098 SVJ | 0,182 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,18 g
3,15 g |
13,3 g
5,84 g |
Bílkoviny | 18,9 g | 35 g |
Sůl | 2,47 g | 4,59 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů