
Nízkosacharidové placky z celeru a řepy, chtěla jsem tam dát i zelí, ale úplně mi to vypadlo :). I tak jsou ale výborné, klidně i nějaké směsi s masem
- 35m
- 14 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
celer
|
350 g |
červená řepa
|
100 g |
cibule červená
|
1 kus |
sýr gouda
|
95 g |
česnek stroužky
|
3 kusy |
vejce slepičí malé, s
|
2 kusy |
droždí lahůdkové sušené, tebi
|
6 lžic |
sůl
|
1 lžička |
kmín drcený
|
1 lžička |
petrželka, petrželová nať
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Celer i řepu si nastrouháme na jemné straně struhadla, přidáme cibuli nakrájenou na malinké kostičky a ostatní ingredience. Rukou promícháme a na pečící papír tvarujeme placky (já jsem si nejdřív udělala kuličku v ruce a vymačkala vodu, položila na papír a vytvořila placku ????
-
Pečeme na 180°C 30 minut - záleží na troubě :).
Makronutrienty
35%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 482 kJ | 276 kJ |
Kalorická hodnota | 115 kcal | 66 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,81 g
2,77 g |
4,47 g
1,59 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,781 SVJ | 0,447 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,15 g
2,63 g |
2,95 g
1,51 g |
Bílkoviny | 9,17 g | 5,25 g |
Sůl | 1,15 g | 0,658 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů