Velikonoční beránek je neodmyslitelnou součástí Velikonoc. Tohoto nízkosacharidového beránka ocení opravdu každý strávník, i když zrovna není zarputilý "nízkosacharidář". :-)
Pro více receptů a inspirace sledujte instagram naší čtenářky: anetschneiderova
- 30m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mandlová mouka
|
130 g |
mouka z kešu ořechů
|
130 g |
vajíčka
|
5 kusů |
máslo čerstvé
|
230 g |
vanilkový extrakt
|
1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
xylitol
|
2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Bílky a žloutky oddělíte a bílky vyšleháte. Žloutky smícháte s moukou, práškem do pečiva, rozehřátým máslem, citronovou šťávou a extraktem a sladidlem případně a poté postupně smícháte s bílky. Pečete na 180 stupňů cca 20 minut. Poté ještě chvíli necháte v rozehřáté troubě.
-
Vyndáte a necháte vychladnout. Vyklopíte a ozdobíte - já udělala očička a ouška jen pomazanou čokoládou a “pocukrovala” rozemletým xylitolem.
Makronutrienty
16%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 916 kJ | 1 524 kJ |
Kalorická hodnota | 458 kcal | 364 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,3 g
1,76 g |
8,18 g
1,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,03 SVJ | 0,818 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
43 g
18,1 g |
34,2 g
14,4 g |
Bílkoviny | 10,8 g | 8,59 g |
Sůl | 0,257 g | 0,204 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů