PIROHY S BRYNDZOU

MIMA

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

PIROHY S BRYNDZOU

Postup přípravy

  1. Zemiaky uvaríme v šupke a po uvarení ošúpeme. Na plnku odoberieme 150 g. Odobraté zemiaky nastrúhame, primiešame 50 g masla a trochu soli. Pridáme bryndzu, nasekanú pažítku a 1 PL kyslej smotany. Dôkladne premiešame a plnku odložíme bokom.

  2. Zvyšné zemiaky (450g) nastrúhame, osolíme, pridáme vajce, múku a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska. Na každé koliesko dáme trochu plnky, preložíme a okraje pritlačíme vidličkou.

  3. Pirohy uvaríme v osolenej vriacej vode a zatiaľ si opražíme slaninku. Hotové pirohy dochutíme opraženou slaninkou, nadrobno nasekanou jarnou cibuľkou a podávame s kyslou smotanou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte