Výborný lowcarb oběd bez masa - jako příloha květáková kaše.
Děkujeme Božence Vaculkové za recept :)
- 50m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
200 g |
200 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
500g jemně nasekané hlívy, 1 osmahnutou cibuli, 4 vejce, sůl, pepř, drcený kmín, 200g strouhaného sýra, 1 lžíce dijonské hořčice. Vše smíchat, dát do formy z vymazaným pečícím papírem, péct na 180st 40-45 minut.
Makronutrienty
16%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 558 kJ | 1 453 kJ |
Kalorická hodnota | 133 kcal | 347 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,48 g
0,52 g |
9,07 g
1,35 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,348 SVJ | 0,907 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,86 g
4,8 g |
23,1 g
12,5 g |
Bílkoviny | 9,24 g | 24,1 g |
Sůl | 1,18 g | 3,06 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů