Palačinky z rýže a ořechů

MY 3 V TOM

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Palačinky z rýže a ořechů

Hledala jsem recept na palačinky:

bez obsahu živočišných složek (vajec, mléka) a kypřidel

jednoduchých na přípravu

netrhajících se při smažení.

A mám je! Pro normální všežravce budou zřejmě hodně alternativní volbou, ale možná i ty překvapí.

Postup přípravy

  1. Rýži a ořechy propláchnout vodou a nechat přes noc namočené.

    Ráno slít, přidat čistou vodu a rozmixovat se špetkou soli v mixéru na těsto.

  2. Pánev pomazat kokosovým olejem, který palačinky krásně provoní. Pánev rozpálit a poté snížit na střední výkon a smažit. Neroztrhala se mi ani první

  3. Pokud je budete podávat hned, budou křupavé. Doporučuji je vrstvit na sebe, přiklopit a nechat min půl hodiny navlhnout. Pak už půjdou krásně smotat.

  4. A teď už jen naplnit a ozdobit tím co máte rádi. Já jsem tentokrát rozvařila mražené třešně z loňské úrody a výsledek byl famózní.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte