Ostružinový koláč s ořechovo špaldovou drobenkou

JaniXka

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Ostružinový koláč s ořechovo špaldovou drobenkou

Na zahradě nám touto dobou zraje spousta ostružin. Nejen, že jsou pro naše malé slečny vítaným zobáním, ale zabaví je i v kuchyni. Tento koláč je totiž tak jednoduchý, že ho zvládnou i malí mlsní pomocníci. Kardamom navíc skvěle podtrhne chuť ostružin a pro nejednoho jedlíka se stane omamným překvapením.

Velkou výhodou tohoto dezertu také je, že ho (pokud nepočítám pečení) vykouzlíte jen tak mimochodem za několik minut.

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme troubu na 200°C.

  2. V míse smícháme třtinový cukr, mouky, ořechy., mletý kardamom a sůl.

    Přidáme na kostičky pokrájené máslo a rozemneme na drobenku.

  3. Odebereme 1 hrnek drobenky na později. Do zbylé hmoty důkladně zamícháme prášek do pečiva. Přidáme vejce, mléko a vanilkovou esenci. Mícháme tak dlouho, až je těsto hladké.

  4. Formu vyložíme pečicím papírem a vylijeme do ní těsto. Na povrch poklademe ostružiny. Posypeme odloženou částí drobenky.

  5. Koláč pečeme zhruba 30 minut, dokud povrch nezezlátne a drobenka není křupavá .

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte