Omáčka Ouckle bens

Jana M

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Omáčka Ouckle bens

Výborná, lehce pikantní omáčka z přebytků letní zeleniny.

Postup přípravy

  1. Předem si namočíme fazole. Zatímco krájíme zeleninu, dáme fazole vařit. V receptu jsou bílé, ale můžete použít jakékoliv. Já jsem tentokrát dala směs bílých a černých.

  2. Zelenina se nakrájí na kousky o velikosti cca 1cm. Přidáme uvařené fazole. Veškeré suroviny dáme do hrnce a dusíme 1 hodinu.

  3. Plníme do sklenic a sterilizujeme při 80°C 20 minut.

    Z jedné dávky vyjde osm středních skleniček, což je asi 16 pěkných porcí:)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte