
Mám pro vás dobrou zprávu. švestky jsou zavařovat i bez cukru:) Jdeme na to:)
- 1h:20m
- 6 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
švestky
|
3 000 g |
rum (originál tuzemský)
|
6 lžic |
vanilkový extrakt
|
6 lžic |
sůl
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Nejdříve si důkladně vymyjeme a vypaříme 6 skleniček o velikosti 0,7l, případně úměrný počet skleniček menších.
Švestky zbavíme pecek.
-
Na plechu promíchám švestky se špetkou soli, 6 lžícemi rumu a 3 lžícemi vanilkového extraktu. Naskládám do sklenic.
-
Sterilizuji 20 minut na 80°C. Hotové švestky se dají využít na cokoliv - já je ale sypu spolu s makem na jogurt nebo ovesnou kaši.
Makronutrienty
92%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 230 kJ | 1 203 kJ |
Kalorická hodnota | 54,9 kcal | 287 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,1 g
9,68 g |
58,2 g
50,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,11 SVJ | 5,82 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,268 g
0,016 g |
1,41 g
0,086 g |
Bílkoviny | 0,669 g | 3,51 g |
Sůl | 0,043 g | 0,227 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů