Nepečený dezert z tvarohu

Adéla Kábelová

Nepečený dezert z tvarohu

Zdravý dezert bez mouky, cukru a sladidel. Skládá se v podstatě jen z tvarohu a banánu. Zbytek si může každý už dovymyslet sám podle toho, co mu chutná :-)

Postup přípravy

  1. Tvaroh s banány dáme do kuchyňského robotu a rozmixujeme. Následně si připravíme želatinu podle návodu na obalu. Do 50 ml vody dáme 20 g želatiny a necháme cca 10 minut nabobtnat. Následně zahříváme až do úplného rozpuštění želatiny. K želatině přidáme pár lžic tvarohovo-banánového "těsta", pořádně rozmícháme a vrátíme zpět ke zbytku těsta. Pořádně promixujeme.

    A teď přichází fáze experimentování :-). Já jsem si "těsto" rozdělila na dvě části. Jednu část jsem ochutila vanilkou, druhou jsem promixovala se lžící kakaa. Dobře si dokážu představit třeba těsto ochucené citrónovou kůrou/kokosem, oříšky, čokoládou apod.

    Pak už jen obě těsta na střídačku nalejeme do nějaké vhodné nádoby. Klidně poslouží i obyčejná plastová krabička. Já jsem použila silikonové formy na muffiny. Těsto také můžeme proklást různým ovocem třeba jahodami. Dezert jsem dozdobila lístečkem máty a drcenými kakaovými boby a pak už jen dala na několik hodin ztuhnout do lednice.

    Pokud by nám dezert přišel málo sladký, můžeme přidat třeba datli nebo i trochu medu. Případně přidat více ovoce. Želatiny by se dalo možná použít i méně. Já jsem měla strach, aby to vvůbec ztuhlo, tak jsem raději dala víc.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte