NEKTARINKOVÝ KOLÁČ bez cukru

Kitchen Affair

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

NEKTARINKOVÝ KOLÁČ bez cukru

Pokud se mi někdy povedl nádherný koláč, byl to určitě tenhle z nektarinek. A nebylo to jen o vzhledu. Koláč i skvěle chutná.

Postup přípravy

  1. Jemně namleté ořechy (100g pekanové, 100g lískové) smíchejte s kokosovou moukou, vejci a zalijte rozpuštěným máslem. Ingredience propracujte, aby se spojily. Těsto bude poměrně drolivé. Přemístěte ho do vymazané koláčové formy. Pečlivě umačkejte nejen po dně, ale i na bocích a pečte na 180°C, dokud nebude těsto tvrdé a zlaté

  2. Pokud máte doma koláčovou formu s odendávacím dnem, ulehčíte si při vyklápění práci. Pokud takovou formu nemáte, nechte krustu hodně zchladnout a poté opatrně vyklopte. Případně koláč připravte celý ve formě a z ní ho také rovnou servírujte.

  3. Než korpus dostatečně zchladne, připravte krém. Vyšlehejte šlehačku. Do mísy přidejte kokosové mléko a ricottu. Vše důkladně promíchejte. Potřebujte hladký, lehce tekutý krém.

  4. Želatinu připravte podle návodu a vmíchejte do krému. Teď už zbývá jen nalít krém na studený korpus a nechat ztuhnout v lednici.

  5. Nakonec ozdobte pokrájenými nektarinkami, zbylými pekanovými ořechy a vločkami.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte