NECHLEBÍK - nízkosacharidový sachr dort

Sladce nesladce

Účastní se soutěže: Jíme dobře

NECHLEBÍK - nízkosacharidový sachr dort

Luxusní low carb (LC), chutná jako korpus na Sachr dort!

Nedávno jsem si všimla, že jemně mleté sladidlo se chová s vejci podobně jako cukr.

A to je základ tohoto receptu, který bez sladidla fungovat nebude.

Postup přípravy

  1. Připravíme si formu cca 25 x 10 cm.

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

    Dno chlebíčkové formy vyložíme pečícím papírem, boky lehce vymažeme máslem.

  2. Čokoládu a máslo rozehřejeme.

    Promícháme a necháme vychladnout.

    Pokud nemáme moučkové sladidlo, musíme ho umlít. Používám mlýnek na kávu. Zabere to jen minutku. Ze sladidla odebereme 3 lžíce a dáme stranou. Zbytek sladidla vyšleháme společně se žloutky do husté pěny.Použijeme plastovou nádobu. Kovová by nám směs ochlazovala.

  3. Mleté mandle smícháme s práškem do pečiva, sodou, guarovou gumou a solí. Z bílků a 3 lžic sladidla, které jsme si dali stranou, ušleháme pevný sníh.

    Do žloutkové pěny přilijeme vlažnou čokoládu s máslem a dobře promícháme. Pak přidáme mleté mandle. Bude to hodně husté.

  4. Přidáme tři lžíce bílkového sněhu.A vmícháme. Půjde to ztuha a bude to klouzat a lepit. Mícháme a mícháme až se směs začne stávat poddajnejší. Přidáme další tři lžíce a zase vmícháme. Takto opakujeme, až zbyde polovina sněhu a tu tam opatrně převracením zapracujeme.

  5. Těsto vlijeme do připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 45 minut. Špejlí se přesvědčíme, že je těsto upečené i uvnitř.

    Vyndáme z trouby a necháme chvilku vychladnout ve formě. Pak ořízneme boky formy a nechlebík překlopíme na chladící mřížku. Než zcela vychladne, připravíme si polevu.

  6. Čokoládu dáme do misky a zalijeme horkou smetanou. Necháme chvilku stát, pak vymícháme do hladké emulze. Za občasného míchání necháme polevu vychladnout a lehce zhoustnout. Pak polijeme nechlebík.

    Doporučuji strčit do lednice, ať poleva co nejdřív ztuhne a můžeme ochutnat.

    Dobrou chuť!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte