Domácí vanilková zmrzlina netradičně.
- 15m
- 4 kusy
- jednoduché
Potřebné suroviny
Zmrzlina | |
---|---|
mléko polotučné 1,5% tuku
|
200 ml |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
50 g |
puding s příchutí vanilky bezlepkový, prášek
|
20 g |
med včelí
|
1 lžíce |
tvarohový krém ochucený, vanilka
|
80 g |
tvaroh měkký polotučný
|
60 g |
Na ozdobu | |
maliny
|
12 kusů |
čokoláda hořká
|
20 g |
Postup přípravy
-
V mléce a smetaně uvaříme vanilkový pudink dle návodu, místo cukru dávám med dle chuti. Po uvaření míchejte, aby pudink zchládnul.
Mezitím si vyšlehejte tvaroh, pribiňáček a med dle chuti do jemného krému. Vychladlý pudink do krému zašlehejte.
-
Touto směsí naplňte silikonové košíčky (já použila srdíčka, ale tvar zvolte sami), pokud vám směs zůstane, můžete naplnit i nanukové formičky. Dejte zamrazit.
-
Před servírováním vyjměte z formičky, posypejte čokoládovými hoblinami a přidejte ovoce. Dobrou chuť.
Makronutrienty
59%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 576 kJ | 904 kJ |
Kalorická hodnota | 138 kcal | 216 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,1 g
5,71 g |
25,3 g
8,97 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,61 SVJ | 2,53 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,44 g
3,88 g |
10,1 g
6,1 g |
Bílkoviny | 4,72 g | 7,41 g |
Sůl | 0,077 g | 0,121 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů