Mocca řezy se zakysankou

Danula

Mocca řezy se zakysankou

Na víkend ráda upeču něco dobrého pro mou rodinku...

Tentokrát to byl tento dezert, který vám doporučuji určitě alespoň jednou vyzkoušet.

Postup přípravy

  1. V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, po lžících přišleháme horkou vodu a důkladně prošleháme.

    Poté vsypeme směs mouky, prášku do pečiva a kakaa, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli.

    Těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný malý plech (32x22cm, vymazala jsem pouze dno formy) a pečeme 20 minut na 160 stupňů.

  2. Necháme vychladnout, potřeme krémem a oslazenou zakysanou smetanou (použila jsem 2 kelímky) a vršek ozdobíme Grankem.

    Krém: Uvaříme pudink z 0,75 l mléka, 2 vanilkových pudinkových prášku a 2 lžic sypké instantní kávy, necháme vychladnout a poté vyšleháme s 250g změklého másla a 8 lžícemi moučkového cukru.

    Hotové vychladíme v lednici.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte