MEDAILONKY Z MOŘSKÉ ŠTIKY SE ZELENINOU

Danula

MEDAILONKY Z MOŘSKÉ ŠTIKY SE ZELENINOU

Ryby u nás máme moc rádi...

Postup přípravy

  1. Cca 750g ryby (měla jsem 9 kousků mražených kulatých medailonků z mořské štiky), 1 cibule (nadrobno), 2 mrkve (nahrubo nastrouhat nebo na tenoučké nudličky), 1/2 celeru (obdobně jako mrkev), 1 stonek řapíkatého celeru (na kolečka), 1 menší pórek (na kolečka), 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 150ml smetany, 100g tvrdého uzeného sýra (nahrubo nastrouhat), máslo, sůl, mletý pepř.10

  2. Porce filé (ale klidně může být i rybička s kostmi) osolit, opepřit, obalit v hladké mouce a zprudka orestovat na másle. Naskládat do máslem vymazaného pekáče a zakápnout lehce citronovou šťávou.

  3. Do výpeku vsypat nadrobno pokrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a pórek, přidat bobkový list, nové koření, sůl a mletý pepř a za občasného míchání nechat zeleninku mírně změknout.

  4. Pak odstranit koření, zalít smetanou a nechat prohřát. Hotovou směs lžící navrstvit na jednotlivé porce ryby, posypat strouhaným uzeným sýrem a nechat v troubě asi 30 minut přiklopené zapékat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte