Sladké dezerty moc často nepeču. Ale když je velká chuť tak zásadně jednoduše a dobře.
Tohle je další nebe v hubě.
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
vejce slepičí velké, l
|
3 kusy |
kakaový prášek, holandské kakao
|
1 lžíce |
xylitol, cukr březový
|
1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva
|
1 lžička |
Krém | |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém
|
250 g |
bílý jogurt řeckého typu
|
3 lžíce |
xylitol, cukr březový
|
1 lžíce |
vanilkový extrakt
|
1 lžička |
Poleva | |
čokoláda hořká, 70 - 85%
|
100 g |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
100 ml |
Další | |
borůvky
|
100 g |
Postup přípravy
-
Suroviny na krém si vyšleháme a dáme do ledničky vychladit.
Žloutky vyšleháme se lžící sladidla a kakaa a vedle vyšleháme bílky . Opatrně spolu spojíme a pečeme v pekáčku vyložený pečícím papírem 15-20 minut na 180°
Já měla pekáček o velikosti 22*17 cm.
Korpus necháme vychladnout a když je vychladlý potřeme krémem, posypeme borůvkami a polijeme polevou.
Poleva je pouze rozpuštěná čokoláda ve smetaně.
Makronutrienty
27%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 162 kJ | 1 618 kJ |
Kalorická hodnota | 278 kcal | 387 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,3 g
4,28 g |
15,8 g
5,96 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,13 SVJ | 1,58 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24 g
14,5 g |
33,4 g
20,3 g |
Bílkoviny | 6,18 g | 8,61 g |
Sůl | 0,222 g | 0,309 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů