- 15m
- 8 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Krém | |
---|---|
smetana na vaření
|
400 ml |
čokoláda hořká, 70 - 85%
|
150 g |
tvaroh měkký, kostka
|
250 g |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém
|
500 g |
kakaový prášek, holandské kakao
|
2 lžíce |
čekankový sirup
|
20 g |
Postup přípravy
-
Smetanu zahřát k bodu varu, nechat v ní rozpustit čokoládu, přidat kakao, tvaroh, mascarpone, osadit dle vlastní chuti já dala 2 lžíce čekankového sirupu. Vše společně důkladně vymixovat.
Makronutrienty
tuky
61%
sacharidy
22%
22%
bílkoviny
17%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 149 kJ | 1 913 kJ |
Kalorická hodnota | 275 kcal | 457 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,58 g
5,85 g |
14,3 g
9,74 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,858 SVJ | 1,43 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,9 g
16,5 g |
39,9 g
27,4 g |
Bílkoviny | 6,75 g | 11,2 g |
Sůl | 0,071 g | 0,118 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů