Dneska jsem měla ráno šílený hlad, takže snídaně byla nutná:) nízkosacharidový (low carb)mugcake z mandlove mouky, maku, riccoty, vejce + mascarpone a jahody ❤
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Na mugcake | |
---|---|
mouka mandlová z mandlových jader
|
50 g |
mák mletý
|
2 lžíce |
zakysaná smetana
|
2 lžíce |
vejce slepičí střední, m
|
1 kus |
kypřící prášek do pečiva
|
1 lžička |
erythritol, sukrin
|
1 lžička |
Na ozdobu | |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém
|
2 lžíce |
jahody
|
4 kusy |
Postup přípravy
-
Vše promíchat a dát do mikrovlnky na 3min na 800W.
-
Zdobím vyšlehaným mascarpone a jahodami.
Makronutrienty
23%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 084 kJ | 3 721 kJ |
Kalorická hodnota | 259 kcal | 889 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,15 g
3,29 g |
31,4 g
11,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,915 SVJ | 3,14 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,5 g
6,4 g |
77,2 g
22 g |
Bílkoviny | 7,6 g | 26,1 g |
Sůl | 0,349 g | 1,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů