Dalším z řady Low Carb receptů na pečivo jsou mandlovo-mrkvové dalamánky s parmskou šunkou a Nivou.
Chutnají dobře jen tak samotné a tak se skvěle hodí třeba i na cesty a výlety.
- 1h
- 9 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
mozzarella
|
200 g |
mouka z chia semínek
|
18 g |
slunečnicová semínka
|
2 lžičky |
dýňová semínka
|
1 lžíce |
mouka mandlová z mandlových jader
|
8 lžic |
len, lněné semínko mleté
|
8 lžiček |
kmín mletý
|
1 lžička |
česnek sušený / granulovaný
|
1 lžička |
mrkev
|
1 kus |
vejce slepičí střední, m
|
4 kusy |
vinný kámen
|
15 g |
sůl
|
0,5 lžičky |
šunka sušená, pršut, prosciutto
|
3 plátky |
sýr s modrou plísní, niva
|
50 g |
Postup přípravy
-
Smícháme v míse 1 sáček strouhané mozzarelly bez nálevu, chia mouku, slunečnicové a tykvové semínko, mandlovou mouku, mleté lněné semínko, mletý kmín, sušený česnek. Všechny tyto ingredience promícháme a nakonec přidáme strouhanou mrkev, vejce, kypřící prášek a sůl. Rukama vytvarujeme dalamánky na plech vyložený pečícím papírem.
Dáme péct do trouby na 170°C cca 20-30 minut. Poté housky vyndáme a posypeme krájenou parmskou šunkou a strouhanou Nivou. Dopečeme ještě na 150°C cca 10-15 minut.
Makronutrienty
17%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 129 kJ | 990 kJ |
Kalorická hodnota | 270 kcal | 237 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,28 g
1,63 g |
6,38 g
1,42 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,728 SVJ | 0,638 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20 g
6,65 g |
17,5 g
5,83 g |
Bílkoviny | 16,3 g | 14,3 g |
Sůl | 1,21 g | 1,06 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů