Malinové Kilimandžáro - LC

Sladce nesladce

Malinové Kilimandžáro - LC

Dort měl být z čerstvých malin, ale nebyly, tak provizorně z lyofilizovaných. Pokud chcete dvakrát prořízlý jako na fotce zdvojnásobte náplň. Postup viz video v komentářích.

www.sladcenesladce.cz

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem, promícháme a necháme

    vychladnout. Odebereme 3 lžíce sladidla a dáme stranou. Zbytek sladidla vyšleháme se žloutky do husté pěny. Mleté mandle promícháme s guarovou gumou, práškem do pečiva, jedlou sodou a solí. Z bílků a 3 lžic sladidla ušleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme vlažnou čokoládu s máslem, přidáme mandlovou směs a umícháme husté těsto. Poté vmícháme 3 lžíce bílkového sněhu, půjde to ztuha, bude to klouzat a lepit, ale nakonec se směs stane

    poddajnou. Vmícháme další 3 lžíce a postup opakujeme, až zbyde polovina sněhu, kterou do těsta vpravíme

    opatrným převracením.

  2. Těstem naplníme dortovou formu o velikosti 24cm. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 35 minut. Pomocí špejle se přesvědčíme, zda je upečené. Zabodneme doprostřed špejli, po vytažení by na ní nemělo ulpívat neupečené těsto. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout na mřížce.

    Na krém si vyšleháme smetanu do tuha. Mascarpone prošleháme se sladidlem a vmícháme šlehačku.

  3. Vychladlý dortový korpus rozřízneme na poloviny. Vrchní narežeme křížem na 12 stejných trojúhelníků. Spodní polovinu zavřeme do dortového ráfku, naskládáme na něj maliny a navršíme krém do kupole,tak aby jsme vynechali centimetr od okraje. Nakrájené trojúhelníky naskládáme po obvodu a ohneme přez krém. Vrch dozdobíme malinami.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte