MAKOVÁ KYTIČKA s citronovo-višňovým krémem

lowcarb_zuzi

MAKOVÁ KYTIČKA s citronovo-višňovým krémem

Lyofilizované ovoce jsem si velmi oblíbila, protože zanechá ovocným plodům jak barvu, tak i specifickou chuť a vůni. Veškeré minerály, vitamíny a struktura ovoce zůstane neporušena. Ve své nízkosacharidové kuchyni toto ovoce používám často a lze ho jíst jen tak jako snack nebo jej využívat i do sladkého pečení. Tento lowcarb recept vyzkoušejte, chutná božsky :)

Více mých receptů je zde https://www.instagram.com/lowcarb_zuzi/

Postup přípravy

  1. Smícháme tvaroh, vejce, sladilo a postupně přidáme zbylé ingredience. Formičky vymažeme máslem a vysypeme makovou moukou, poté do 3/4 nalijeme těsto. Pečeme cca 25 - 30 minut na 180 °. Po zchladnutí vyklopíme formičky a necháme vystydnout.

  2. Lyofilizované višně rozsekáme v sekáčku na prach a smícháme s tvarohem a mascarpone. Poté přidáme sladidlo, citronovou kůru a celý krém pořádně vymícháme. Zdobičkou na dorty naneseme krém na upečené kytičky a ozdobíme lyofilizovanými višněmi.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte