Porad sním o tom, jak asi chutnají těstoviny se "syrovou" omáčkou v jedné pražské restauraci - Incruenti
- 40m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
mandle blanšírované
|
100 g |
brambory pozdní
|
2 kusy |
droždí lahůdkové sušené, tebi
|
4 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
bylinky čerstvé směs
|
20 g |
Těstoviny | |
špagety
|
170 g |
Postup přípravy
-
Brambory si oloupejte, nakrájejte na kostičky a vařte je ve vode do změknuti. Mezi tim si mandle spolu s trochou vody rozmixujte opravdu na velmi jemno. Až budou brambory měkké, vodu slijte (nechte si část stranou v případě potřeby na zředěni omáčky), brambory přidejte do mixéru k mandlim a znovu mixujte.
-
Rozmixovanou směs přendejte zpět do hrnce na plotnu a prohřejte. Pokud bude omáčka moc hustá, přilijte vodu z brambor. Přidejte sůl a lahůdkové droždí. Podávejte třeba s kukuřičnými špagetami, které uvaříme dle návodu.
Makronutrienty
58%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 162 kJ | 3 197 kJ |
Kalorická hodnota | 278 kcal | 764 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
31,4 g
2,62 g |
86,3 g
7,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,14 SVJ | 8,63 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,6 g
1,1 g |
29,1 g
3,03 g |
Bílkoviny | 11,7 g | 32,3 g |
Sůl | 0,255 g | 0,7 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů