
Zdravější nízkosacharidová (LC) verze oblíbeného Salka. Použijte jako běžné Salko, čili do krémů, na pohár, nebonařeďte rumem a máte vaječný koňak:)
- 15m
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salko | |
---|---|
smetana ke šlehání, šlehačka
33%
|
500 ml |
xylitol, cukr březový
|
100 g |
máslo čerstvé
|
30 g |
Postup přípravy
-
Všechny ingredience přivést k varu (nepřilnavá pánev), pak maličko snížit plamen, vařit do zhoustnutí. Po celou dobu vaření míchat, ze začátku méně, na konci opravdu stále. Při konzistenci husté kaše přelít do připravené sklenice (po chladnutí ještě trochu zhoustne).
Pokud chcete dobrý výsledek, rozhodně nezaměňujte za jiné sladidlo. Například erythritol se vysráží a vytváří krystalky.
Makronutrienty
37%
4%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 172 kJ | 369 kJ |
Kalorická hodnota | 280 kcal | 88,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,5 g
2,34 g |
5,82 g
0,736 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,85 SVJ | 0,58 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,7 g
18,3 g |
9,34 g
5,76 g |
Bílkoviny | 1,87 g | 0,588 g |
Sůl | 0,081 g | 0,026 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů