
Zdravější nízkosacharidová (LC) verze oblíbeného Salka. Použijte jako běžné Salko, čili do krémů, na pohár, nebonařeďte rumem a máte vaječný koňak:)
- 15m
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salko | |
---|---|
smetana ke šlehání, šlehačka
33%
|
500 ml |
xylitol, cukr březový
|
100 g |
máslo čerstvé
|
30 g |
Postup přípravy
-
Všechny ingredience přivést k varu (nepřilnavá pánev), pak maličko snížit plamen, vařit do zhoustnutí. Po celou dobu vaření míchat, ze začátku méně, na konci opravdu stále. Při konzistenci husté kaše přelít do připravené sklenice (po chladnutí ještě trochu zhoustne)
Makronutrienty
32%
3%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 628 kJ | 513 kJ |
Kalorická hodnota | 389 kcal | 123 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17,7 g
17,6 g |
5,57 g
5,56 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,77 SVJ | 0,56 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
35,6 g
21,1 g |
11,2 g
6,63 g |
Bílkoviny | 1,55 g | 0,488 g |
Sůl | 0,081 g | 0,026 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů