Low carb Creme brülé

Evička

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Low carb Creme brülé

Tento nízkosacharidový a keto dezert si připravíme za chvíli. Velmi lahodná snídaně či LC svačinka za chvíli :)

Postup přípravy

  1. K výrobě creme brüle potřebujeme keramické misky tzv. kokotky. Plech s vyšším okrajem cca 5cm. Žloutky v hrnci utřeme se stevii. Smetanu zahřátou na cca 40stupňů postupně vlévame do žloutků při stálém míchání. Vanilku smichat se smetanou. Smetanu zbytečně nešlehat jen z lehka míchat.

  2. Troubu rozehřát na 140 stupňů. Hmotu nalejeme odměrkou do kokotek cca 0,5cm od povrchu. Do plechu vlejeme teplou vodu cca do poloviny kokotek aby byli v lázni. Pečeme 40minut. Po vytažení z trouby necháme minimálně 3hodiny v chladnu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte