- 45m
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vejce slepičí střední, m
|
6 kusů |
cukr krupice
|
180 g |
polohrubá mouka
|
120 g |
kakaový prášek, holandské kakao
|
30 g |
olej řepkový
|
5 lžic |
Dovnitř | |
jahody
|
700 g |
jahodová marmeláda
|
200 g |
Náplň | |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
500 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek
|
2 kusy |
cukr krupice
|
2 lžíce |
tvaroh měkký polotučný
|
2 kusy |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
2 kusy |
máslo čerstvé
|
0,5 kusu |
ztužovač šlehačky
|
20 g |
Na ozdobu | |
jahody
|
200 g |
želé cukrárenské čiré
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mouku, kakao a prášek a ještě pár minut šleháme. Potom upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Vychladlý piškot potřeme marmeládou a poklademe kousky ovoce.
-
V mléku uvaříme pudink, hned do horkého zašleháme máslo a poté přidáme oba tvarohy a ještě našleháme. Mírně zchladlý krém naneseme na vychladlé těsto a uhladíme.Necháme v lednici asi půl hodiny ztuhnout.
-
Potom ušleháme obě šlehačky se ztužovači a natřeme na pudinkový krém. Dáme opět do lednice ztuhnout asi na 1 hodinu. Pak nakrájíme a ozdobíme ovocem.
Podle návodu na sáčku uvaříme želatinu a potřeme štětečkem ovoce, aby neosychalo. Uchováváme v chladu.
Makronutrienty
53%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 820 kJ | 1 423 kJ |
Kalorická hodnota | 196 kcal | 340 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,8 g
11,4 g |
32,6 g
19,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,88 SVJ | 3,26 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,8 g
5,27 g |
20,5 g
9,14 g |
Bílkoviny | 4,65 g | 8,07 g |
Sůl | 0,09 g | 0,156 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů