LC SKOŘICOVÝ KRINGEL

Mirka Litvanová

LC SKOŘICOVÝ KRINGEL

Stejně jako u nás frčí tradiční buchty, v Estonsku zase pečou kringel. To je název pro kynutý skořicový věnec. Výborně chutná a je ozdobou každého svátečního stolu.

Od té doby, co se stravujeme low carb (nízkosacharidově), nejíme výrobky z mouky. Proto jsem hledala nízkosacharidovou verzi tradičního okringlu, která by byla vhodná i pro keto. Skvělé pečivo - bez lepku, přidaného cukru a mouky.

Postup přípravy

  1. 170 g strouhané mozzarelly rozehřát na pánvičce společně se 2 lžícemi zakysané smetany v jemnou směs. Přidat 85 g mandl.mouky, 1 ČL PDP, 1 PL sladidla. Po odstavení z plotny vmíchat do těsta vajíčko. Udělá se krásné, hladké těsto

  2. Máslo rozehřejeme a smícháme se skořicí a sladidlem. Pokud chcete méně tuku :-), stačí máslo nahradit vodou.

  3. Vyválet těsto, potřít skořicí, zamotat jako roládu, rozříznout a zamotat.

    péct na 180 °C asi 20 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte