
Lahodný low carb dezert s dvojím krémem...aneb když muž chce kakaovou a žena citrónovou náplň...výsledek je úžasná nízkosacharidová roláda od Kačenky Kolníkové, děkujeme :)
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
4 kusy |
xylitol
|
20 g |
tvaroh měkký tučný
|
1 lžíce |
mouka z lískových ořechů
může být i mandlová, kešu
|
1 lžíce |
vinný kámen
|
5 g |
sůl
|
1 špetka |
Náplň | |
tvaroh měkký tučný
|
250 g |
mascarpone
|
250 g |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
250 ml |
xylitol
|
15 g |
kakaový prášek, holandské kakao
do ploloviny krému
|
1 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá
do druhé poloviny krému
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Postup na těsto:
Vyšlehat sníh z bílků se špetkou soli.
Žloutky se sladidlem a tvarohem vyšlehat do pěny, pak zašlehat mouku s pdp. Poté lehce vmíchat sníh. Na plech dát pečící papír potřený máslem a nalít těsto - rovnoměrně rozetřít.
Péct na 180 stupňů cca 15 minut.
-
Po upečení sejmout i s papírem z plechu, ještě teplé zarolovat a zabalit do vlhké utěrky. Po vychladnutí odrolovat, sloupnout papír a potřít kakaovou náplní, pak natřít citronovou náplň. Nechat si trochu náplně na potření. Srolovat, dát do alobalu a nechat ztuhnout v lednici.
-
Po ztuhnutí potřít roládu zbytkem krému, nazdobit podle své fantazie a podávat ke kafíčku
-
Postup na náplň :
Smetanu se sladidlem šleha,t až smetana začne houstnout přidat tvaroh, mascarpone a došlehat do tuhého krému.
Polovinu odebrat, přidat šťávu z citronu podle chuti, do druhé poloviny zašlehat holandské kakao podle chuti.
Makronutrienty
17%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 032 kJ | 953 kJ |
Kalorická hodnota | 247 kcal | 228 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,97 g
2,16 g |
5,51 g
1,99 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,597 SVJ | 0,551 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,4 g
13,1 g |
20,7 g
12,1 g |
Bílkoviny | 7,46 g | 6,89 g |
Sůl | 0,215 g | 0,199 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů