- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vejce slepičí střední, m
|
6 kusů |
polohrubá mouka
|
120 g |
cukr moučka
|
120 g |
kakaový prášek, holandské kakao
|
2 lžíce |
káva silná, hotový nápoj
|
1,5 dl |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 kusu |
olej řepkový
|
2 lžíce |
Krém | |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
500 ml |
puding s příchutí, prášek
|
2 kusy |
cukr krystal
|
3 lžíce |
káva instantní
|
1 lžička |
rum (originál tuzemský)
|
1 lžíce |
cukr vanilkový
|
1 kus |
tvaroh měkký polotučný
|
200 g |
Navrch | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
400 g |
ztužovač šlehačky
|
20 g |
Postup přípravy
-
Uvaříme oba pudinky v ½ l mléka s 3 lžícemi cukru. Necháme vychladit.
Vejce ušleháme s cukrem a horkou kávou do pěny, přidáme mouku, olej, kakao a prášek. Lehce vše smícháme a pečeme na plechu s vyšším okrajem vyloženým pečícím papírem asi 8-10 minut.
Necháme vychladnout.
-
Ušleháme máslo s cukrem a přidáme po lžících pudink. Nakonec vmícháme rum a tvaroh. Vyšleháme do hustého krému.
Natřeme na korpus a ozdobíme ušlehanou šlehačkou, případně rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Makronutrienty
54%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 873 kJ | 887 kJ |
Kalorická hodnota | 209 kcal | 212 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,7 g
11,1 g |
21 g
11,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,07 SVJ | 2,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,5 g
5,32 g |
11,7 g
5,41 g |
Bílkoviny | 5,94 g | 6,04 g |
Sůl | 0,275 g | 0,28 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů