LATRYNĚ aneb TĚSTOVINY ZAPEČENÉ S MLETÝM MASEM

Danula

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

LATRYNĚ aneb TĚSTOVINY ZAPEČENÉ S MLETÝM MASEM

Řeklo by se takový lehký, odpočinkový pokrm. Tedy když ovšem nespořádáte na posezení půl pekáče... :D :D :D

Je to totiž náramná dobrota.

Postup přípravy

  1. Na pánvi nechat zesklovatět cibuli, přidat anglickou slaninu a mleté maso, orestovat do barvy, posypat mletou paprikou, zarestovat, přidat rajčatové pyré, česnek, sojovou omáčku, sůl, pepř, sušený česnek, chilli a bylinky, dle chuti dosladit, případně maličko podlít vodou a nechat asi 10 minut probublávat.

  2. Mezitím klasicky uvařit těstoviny, směs do nich nalít a důkladně promíchat. Vše navrstvit do pekáče (nevymazávat!), zalít smetanou, posypat sýrem a dát na 30 minut zapéct do trouby na 180 stupňů.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte